Αγιαννάκης, Κυπαρισσιακός Κόλπος
ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!
Το πρόγραμμα Sea Turtle Beach Walks θα ανοίξει ξανά με ανακοίνωσή μας το καλοκαίρι του 2023.

Κλείστε μια 45λεπτη επίσκεψη στον Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη και και την παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας όπου εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ θα μοιραστούν μαζί σας γνώσεις και πληροφορίες για αυτά τα απίστευτα προστατευόμενα θαλάσσια πλάσματα.

Αυτή η βόλτα αποτελεί μέρος του πολυτομεακού προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του ΑΡΧΕΛΩΝ και στοχεύει στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ερμηνείας ως εργαλείο διατήρησης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις παραλίες ωοτοκίας, τους αμμόλοφους και τη θετική συνύπαρξη των ανθρώπων με τις θαλάσσιες χελώνες.

Επισκεφθείτε τον Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη και μετά περπατήστε μέσα από το παράκτιο δάσος και τους αμμόλοφους μέχρι την παραλία ωοτοκίας όπου θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για τις θαλάσσιες χελώνες, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και τις δράσεις για την προστασία και τη διατήρησή τους. Θα υπάρχουν στάσεις κατά μήκος της βόλτας σε συγκεκριμένα σημεία όπου θα μοιραστούμε μαζί σας πληροφορίες για τα παράκτια δάση και το εύθραυστο οικοσύστημα των αμμοθινών. Θα σας δείξουμε ίχνη θηλυκών θαλάσσιων χελωνών, νεοσσών και φωλιών θαλάσσιας χελώνας ανάλογα με την εποχή. Κατά τη διάρκεια της βόλτας μας, θα μάθετε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τις θαλάσσιες χελώνες και τον κύκλο ζωής και τη βιολογία τους και θα λάβετε πληροφορίες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες χελώνες από την ανθρώπινη δραστηριότητα και τι μπορείτε να κάνετε για να τις βοηθήσετε ενώ βρίσκονται στην παραλία.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  • Πρέπει να κάνετε κράτηση θέσης online.
  • Δεν υπάρχει εισιτήριο ή κόστος συμμετοχής.
  • Κάθε ομάδα περιορίζεται σε 8 ενήλικες και 8 παιδιά.
  • Κάθε παιδί απαιτείται να συνοδεύεται από τον κηδεμόνα του.
  • Η ξενάγηση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 4 ετών, καθώς απαιτεί λίγο περπάτημα στην παραλία (περίπου 45 λεπτά).
  • Θα χρειαστείτε να έχετε μαζί σας ένα καπέλο και νερό.
  • Η βόλτα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Το Sea Turtle Walk στην παραλία Αγιαννάκης ξεκινά στις 19:00 μπροστά από τον Περιβαλλοντικό Σταθμό κοντά στον παλιό σιδηρόδρομο και τελειώνει 45 λεπτά αργότερα στο ίδιο σημείο.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Οι κρατήσεις γίνονται δεκτές έως και 24 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της ξενάγησης. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας μέχρι και 10 ημέρες πριν από την ξενάγηση.

Προς το παρόν, η ξενάγηση στην παραλία του Αγιαννάκη είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά. Ζητούμε συγνώμη αν αυτό σας εμποδίζει να την παρακολουθήσετε.

Προσπαθούμε το συντομότερο δυνατόν να την προσφέρουμε και στα Ελληνικά.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Εάν πρέπει να ακυρώσετε την κράτησή σας, ακολουθήστε τον σύνδεσμο ακύρωσης στο κάτω μέρος του email επιβεβαίωσης που λάβατε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: +30 6932285817
Δευτέρα-Κυριακή 09:30-19:00

Email: westpelop@archelon.gr

LOADING