Ξενάγηση Σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!
Το πρόγραμμα κρατήσεων για επισκέψεις σχολείων στο Κέντρο Διάσωσης θα ανοίξει ξανά με ανακοίνωσή μας το φθινόπωρο του 2023.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξενάγηση στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών» προσφέρεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δια ζώσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Γλυφάδα Αττικής.

Το Κέντρο Διάσωσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές όλων των βαθμίδων. Οι εκπαιδευτικοί του ΑΡΧΕΛΩΝ θα τους ξεναγήσουν στις δεξαμενές περίθαλψης και στον εκθεσιακό χώρο, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν τις ιστορίες των χελωνών, να παρακολουθήσουν μια συμμετοχική προβολή για τις λειτουργίες της φύσης και τις επεμβάσεις του ανθρώπου, να συζητήσουν, να προβληματιστούν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Την παρουσίαση μπορεί να παρακολουθήσει είτε ένα τμήμα, είτε δύο ή περισσότερα μαζί από το ίδιο σχολείο, με την προϋπόθεση ο αριθμός των παιδιών να μην υπερβαίνει τα 50.

Η συμμετοχή των συνοδών εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης και στο χώρο της παρουσίασης είναι υποχρεωτική.

Οι μαθητές μπορούν να παραμείνουν για να κολατσίσουν στο χώρο του Κέντρου Διάσωσης πριν ή μετά το τέλος της ξενάγησης για χρόνο όχι μεγαλύτερο των 15’.

Για την επίσκεψη προβλέπεται μια προαιρετική συμμετοχή 2 ευρώ ανά μαθητή. Με το ποσό που θα συγκεντρωθεί το κάθε τμήμα θα «υιοθετήσει» συμβολικά μια τραυματισμένη χελώνα συνεισφέροντας στα έξοδα περίθαλψης και διατροφής της.

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Το Κέντρο Διάσωσης βρίσκεται στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας, 166 75.

Βρείτε εδώ οδηγίες πρόσβασης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις καλέστε στο 693 264 0949 (Δευτέρα-Παρασκευή 13:00-15:00) ή στείλτε μας email στο education@archelon.gr.

LOADING